Marco de Witte

marco_01“It’s easier to act yourself in new ways of thinking, than think yourself in new ways of action!”
Ik houd mij al twintig jaar bezig met veranderkundige vraagstukken. De inhoud van allerhande veranderplannen boeit mij eigenlijk steeds minder. De persoon van de veranderaar en wat de verandering met haar of hem doet des te meer. De verandering gaat immers altijd door ons heen!
Veelal begrijpen we de ratio, voelen we ook emotioneel urgentie, maar lukt het ons toch niet onze (gedrags) rotonde te verlaten. Dan loont het rationeel en emotioneel te reflecteren op de vraag hoe we de verandering zelf in de weg zitten. Waar zit ik mezelf in de weg? Waarom doe ik dat? Heb ik dat al eerder gedaan? Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik dat gedrag werkelijk ga vertonen? Deze inzichten helpen ons eigen gedrag beter te begrijpen, maar we krijgen ook meer inzicht over wat ons effect is op anderen en hoe dat de resultaten in een te leiden verandering beïnvloedt.
Door in het veranderproces onze intenties zo concreet mogelijk te maken, te verbeelden en ons daar aan te verbinden, vergroten we de kans op succesvolle gedragsverandering. Bij onszelf en daarmee ook bij anderen. Er zijn drie actuele veranderkundige thema’s die mij bezighouden: derde orde veranderingen (ook wel transitiemanagement genoemd), de rol van emoties in gedrags- en organisatieverandering en het persoonlijk leiderschap in veranderen.

Contact

Leading Business Club Paalspoor 15 5429 TG Eindhoven contact@leadingbusinessclub.nl www.leadingbusinessclub.nl

Laatste blog berichten

Follow us